Prof. Dr. Olga Meltem Akay
Olga Meltem Akay, 1970 yılında Erzincan’da doğdu. 1988’de Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi’nden, 1995’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

İç Hastalıkları ihtisasını 2002’de, Hematoloji yan dal ihtisasını 2005’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde tamamladı. 2007 yılında ABD Duke Üniversitesi Hemostaz ve Tromboz Merkezinde araştırmacı olarak bulundu.

2010 yılında İç Hastalıkları Doçenti ve 2015 yılında Profesör ünvanını aldı. 2010-2016 arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı ve Kan Merkezi Başkanlığı yaptı. Şubat 2016’dan itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü’nde görev yapmaktadır.

Türk Hematoloji Derneği Lenfoma Alt Komite Başkanı olarak hizmet vermektedir. Dr. Akay’ın özel ilgi alanları kanama ve trombotik bozukluklar, trombosit agregasyon ve tromboelastografi uygulamaları, aspirin direnci, transfüzyon ve lenfomalardır.